דגים להכיר! דגי נמל יפו נחשפים: הסיגלית
בלוג הדגים מארח בכל פעם בן ים שונה להיכרות קצת אחרת. והפעם: סיגלית
הסיגלית הים תיכונית כשמה כן היא. בערבית שמה הקרקנד ואילו בעברית מכנים אותה צרצר ימי, כי העברית היא שפה פוגענית. אבל בעממיות שמה סיגלית, יתכן בגלל השם הצרפתי של הדג cigal del mar. אולי גם לא. אין לנו שום דרך לדעת.
אנחנו כן יודעים שמספר הסיגליות בים התיכון מוגבל וקטן, לכן היא נחשבת חיה מוגנת וישנו איסור חמור לדוג סיגליות. וכך, לעולם לא נוכל לטעום את הסיגלית אם כי טעמה נחשב מעולה, אחרי הכל מדובר במין הלובסטר היחיד שחי לחופי הים התיכון.
לסיגלית יש סוג של משטחים דמויי צלחת במקום צבתות. וזה מצער כי צבתות, כמובן, זה החלק המהנה ביותר אצל הלובסטרים. הסיגלית גם לא זריזה במיוחד אבל יש לה כוח רב בו היא משתמשת בשביל לפרק צדפות.
מאובנים, אם אתם מאמינים לכאלה, מראים כי הסיגלית הייתה בים התיכון גם לפני 120 מיליון שנה. למרות כל הזמן הזה הסיגלית מעולם לא זכתה ואפילו לא התמודדה בליגת הכדורגל המקומית.
תהליך הרבייה של הסיגלית מלכלך מאוד. נקבת הסיגלית מטילה כ-100,000 ביצים אותם הזכר מפרה. לאחר מכן יוצאים הביצים לשיט בזרמי הים. אלה שלא נאכלות יורדות לעומק האדמה הבוצית ורק אחרי ששריונה מתקבע תעלה הסיגלית אל סביבתה הטבעית – הסביבה הסלעית.
עשיית רושם חשובה מאוד על סיגלית ובכל פעם שגופה נעשה גדול מדי היא מחליפה את השיריון שלה.

Großer Bärenkrebs (scyllarides latus), fotografiert bei einem Nacht-Tauchgang bei Tobia Arba / Safaga / Rotes Meer / Ägypten. Author – Peterkoelbl License – "CC BY 2.5"