תוצרת הארץ – פסטיבל לאנשים אוכלים | 100 שנה לעיתון הארץ

גיבורי המדור "פינת אוכל" בעיתון "הארץ" מגיעים לשוק מגדלים ויצרנים מקומיים, לצד שיחות מעוררות תיאבון. חמישי (19.9) בין 17:00 ל-22:00, שישי (20.9) בין 10:00 ל-17:00, נמל יפו ויפו העתיקה. הכניסה חופשית.

Foodies@haaretz.co.il

שוק מגדלים ויצרנים מקומיים בנמל יפו

חמישי, 19 בספטמבר, 17:00-22:00 | שישי, 20 בספטמבר, 10:00-17:00

מאפים מסורתיים של מסעדת לונא מנצרת
ירקות של חוות עםהאדמה
הגזוז של קפה לוינסקי
לחם של אופה הכפר (אנומראל עוגן)
לחם ומאפים של שלום על לחם מעמק החולה
חומוס אל-עבד מעכו
שתילים של עצי פרי מזנים מסורתיים
פירות מיובשים של עידן הפרי
גבינות של משק עפאים
בקלאווה וכנאפה של ממתקי מוסטקה
לחם של מאפיית ג'ילברט
מאפים טורקיים של באבאג'ים
הבוריקה של סאסי בלמו מאור יהודה
פיתות, לחם ומאפים של מאפיית ריף מכפר קרע
וחינה וחלבה אליסמין
השוקולד של איקה/ ממתקים בעבודת יד של הילה הוכמן/ ממתקים בעבודת יד של צינקה קונפיסרי
רטבים חריפים של קרמר'ס
רטבים, כבושים וחמוצים של הצנצנת מחניתה
טחינה של טחינא
תוצרת טבעונית של קהילת העבריים מדימונה
יין של יקב אוריה
דבש של מכוורת איילת השחר
פירות הדר של משפחת אלון
בשרים צלויים של מיט מרקט
הבייגל של סבא מרקו
יין של יקב אשכר
ירקות ופירות מחוות בוסתנא
זרעי מורשת
מעמולים ומאפים מסורתיים של בלקיס אבו רביע
גבינות טבעוניות של Vegan Express
בורקס ומאפים טורקיים של דילק
סיידר של המתססה
שמן זית וריבות מיודפת
גבינות ויין של משק כישורית
גראפה וג'ין של מזקקת יוליוס

שיחות מעוררות תיאבון

חמישי, 19 בספטמבר, 18:00-21:00

מרכז מבקרים // כיכר קדומים, יפו העתיקה

18:00 – מלחמות החומוס ופרדוקס הטחינה: רונית ורד 
19:00 -להוציא ספר מתכונים ב2019: אלה שיין בשיחה עם רתם מימון
20:00 – הביקורת הצליחה, המסעדה נסגרה: רונית ורד בשיחה עם יונתן רושפלד 
21:00 -האם פודיז יכולים להמשיך לאכול בשר בקר במצפון שקט?

פרויקט אתר, מוזיאון יפו // טיילת מפרץ שלמה 10, יפו העתיקה

18:00- ממנהלת לבלוגרית: יונית צוקרמן (מלכת המטבח)
19:00- מהמסעדה לרחוב, מהמטבח לטלוויזיה: ישראל אהרוני בשיחה עם ערן לאור
20:00- חקלאות מקיימת בעולם קפיטליסטי: הדיי עפאים (משק עפאים)ואמיר עונאללה (חוות בוסתנא)
21:00 – קווים לדמותו של הסועד הישאלי: פרופ' ניר אביאלי

יום שישי, 20 בספטמבר, 10:00-13:30

12:00 הקרב על הים: סיור ברציף הדייגים ושיחה עם סעדו זיינב (דור שביעי לדייגי יפו ויו"ר העמותה) וגיל ססובר (מזכיר איגוד הדייגים) – מספר המקומות מוגבל (מקום המפגש ליד מרכז נא לגעת)

מרכז מבקרים // כיכר קדומים, יפו העתיקה

10:00- השראה במטבח: אפרת ליכטנשטט (אז מה את עושה כל היום)
11:00 – שימור עצי פרי מזנים מסורתיים: עמית פומפן (ילקוט הרועים)
12:00- קיצור תולדות החיטה: פרופ' אסף דיסטלפלד 
13:00 – מתי נאכל לחם מחיטה מקומית? ביזי גולדברג 
14:00 – מקרן עד יפו תל אביב: האם יש עתיד למסעדנות בישראל? רונית ורד בשיחה עם חיים כהן

פרויקט אתר, מוזיאון יפו // טיילת מפרץ שלמה 10, יפו העתיקה

13:00- סיפורה של מזקקת הבוטיק הישראלית הראשונה – יובל ג'וב הרגיל(יוליוס)
14:00- לתעד את המטבח הישראלי: צלם האוכל דן פרץ

19-20.09.19
שעות פתיחה:
ה,ו: